Ενημέρωση

Ο Δρ. Φώτης Μητρόπουλος μοιράζεται μαζί σας την συζήτηση του με τον Κ. Γιάννη Ντσούνο & τον Κ. Χρήστο Κούτρα στην εκπομπή του Σκαι «Οι Αταίριαστοι» στις 18/12/2020 με κύριο άξονα την φύση & αιτιολογία των Συγγενών Καρδιοπαθειών και την εφαρμογή της Ελάχιστα Επεμβατικής Καρδιοχειρουργικής στην θεραπεία τους αναλύοντας τα σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα αυτής για τον ασθενή.

Στα πλαίσια του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων που διεξήχθη στις 05-07/11/2020 διαδικτυακά λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid19, ο Δρ. Φώτιος Μητρόπουλος παρέθεσε ομιλία με θέμα:

Νόσος Ebstein

Χειρουργική Διόρθωση – Τεχνικές & Αποτελέσματα

Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης του θεσμού Healthcare Business Awards 2020, υπό την αιγίδα της Boussias Communication Group, ο Δρ. Φωτιος Μητρόπουλος δέχτηκε την τιμητική επιβράβευση του με το ​Χρυσό Βραβείο​ στην κατηγορία ​Πρωτοπορία στην Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων​ για την καινοτόμο ​Ελάχιστη Επεμβατική Χειρουργική στις Μεσοκολπικές Επικοινωνίες & στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παίδων & Ενηλίκων.

Η εξέλιξη στον τομέα της Σύγχρονης Καρδιοχειρουργικής είναι συνεχής και ανοδική.
Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες  και δη εκείνες που χρήζουν εγχειρητικής αποκατάστασης μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές.
Τα πλεονεκτήματα πολλά:

Μικρότερο χειρουργικό  τραύμα 
Λιγότερη απώλεια αίματος κατά την διάρκεια του χειρουργείου 
Μετεγχειρητικοί πόνοι μικρής έντασης 
Συντόμευση χρόνου νοσηλείας 
Άριστο  αισθητικό αποτέλεσμα με απόλυτη ψυχολογική ανάταση για τον ασθενή 
Γρηγορότερη  επιστροφή στην φυσιολογικότητα

Με  ιδιαίτερη χαρά ο Δρ. Φώτιος Μητρόπουλος θέλει να μοιραστεί μαζί σας την πρόσφατη δημοσίευση του ιδίου και της ιατρικής ομάδας του στο «World Journal for Pediatric & Congenital Heart Surgery» όπου παραθέτει ένα ιδιαίτερο  περιστατικό που με την μέθοδο της Ελάχιστα Επεμβατικής Καρδιοχειρουργικής αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Άρθρο του Ιατρού Φ. Μητρόπουλου στην Ελληνική έκδοση του περιοδικού Esquire (τεύχος Μάιος 2020) με θέμα «Ο Δεκάλογος του σύγχρονου άντρα για μια υγιή καρδιά και μακροβιότητα».

Ομιλία που παρέθεσε ο Ιατρός Φώτιος Α. Μητρόπουλος, στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς & Αγγείων, 08/11-10/11 2018, Ζάππειον Μέγαρο, Αθήνα.

Ομιλία που παρέθεσε κατόπιν προσκλήσεως ο Ιατρός Φώτιος Α. Μητρόπουλος στα πλαίσια του 39ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Καρδιολογικής Εταιρίας – 18/10/2018 Hilton Hotel, Αθήνα.

Ευχαριστήρια επιστολή προς κα.Παπαμάρκου -Διευθύντρια Ιδιωτ.Ν.Μητέρα και καρδιοχειρούργο Κ. Φώτιο Μητρόπουλο ΜD, PhD, FACC, FACS &Ίδρυμα «Καρδιές για όλους» στις 30/5/2018 από τον Σύλλογο Βορείου Ελλαδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπαθειες.

Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas- Kαρδιές για όλους

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, στις 20:30
Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους – την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Η συνέντευξη που παρέθεσε ο Κ. Φώτιος Α. Μητρόπουλος στο διαδικτυακό κανάλι IATROPEDIA με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών – 14/02/2018

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Αναπλ. Διευθυντής Τμ. Συγγενών Καρδιοπαθειών του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, Καρδιοχειρουργός Παίδων και Ενηλίκων Φώτιος Μητρόπουλος παρέθεσε συνέντευξη στις 15/02/2018 στο Διαδικτυακό Κανάλι iatropedia.gr Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, μίλησε για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες περιγράφοντας πολύ προσιτά όλες τις πτυχές τους. Από τα συμπτώματα και διάγνωση τους μέχρι τους τρόπους αντιμετώπισης και επεμβατικής ή χειρουργικής αποκατάστασης τους καθώς και συμβουλές για την οικογένεια και το περιβάλλον αυτών. Έδωσε επίσης πολλές και σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για το Κεφάλαιο Καρδιοπάθειες & Συγγενείς Καρδιοπάθειες στην Ελλάδα με στατιστικές, στοιχεία και φορείς που επικουρούν στην αντιμετώπιση τους.

Μενού